aktiivipihattomme toiminta

Kysymyksiä ja vastauksia niihin

Onko hevosilla vapaa heinä? Pihatollamme on myös vapaan heinän alue, jonne pääsevät ne hevoset, jotka halutaan vapaalle heinälle.

Kuinka usein hevoset heinäruokitaan? Pihatollamme on kolme heinäseinää, joita aikaohjataan tarpeen mukaan. Keskimäärin ne ovat auki 2 h kerrallaan ja sen jälkeen 2 h kiinni. Näin hevosilla on mahdollisuus syödä usein, mutta ne eivät seiso heinäseinän edessä jatkuvasti. Aika on säädeltävissä tarpeen mukaisesti.

Entä jos hevoseni haluaa syödä heinänsä rauhassa yksin? Pihatollamme on myös yksilöheinäasema, jossa yksin syöminen on mahdollista

Entä jos hevoseni palelee? Jos hevonen palelee, sille laitetaaan loimi tai se tuodaan talliin lämmittelemään. Jos hevonen tarvitsee jatkuvaa loimitusta eikä omistaja pääse siitä itse huolehtimaan on mahdollisuus ostaa hevoselleen päivittäinen loimituspalvelu hintaan 30€/kk.

Palelevatko loimittamattomat hevoset pihatossa talvella? Yksittäistapauksia lukuunottamatta hevoset eivät palele

Kuinka hevoset saavat väkirehunsa? Rehuautomaatti jakaa päivittäisen kivennäis- ja väkirehuannoksen. Automaatti jakaa yksilöllisen rehuannoksen tasaisesti koko vuorokauden ajalle eli kerta-annokset ovat pieniä. Keskimäärin hevoset käyvät syömässä väkirehuaan n. 10 kertaa/vrk, mutta voivat siis valita itselleen mieluisan ruokailurytminsä.

Mitä väkirehuja automaatissa on? Automaatissa on kolmea eri väkirehua, tällä hetkellä ne ovat kaura, kauraton mysli sekä seniorrehu.

Entä jos hevoseni tarvitsee muuta rehua kuin automaatista saatavan? Hevoselleen saa antaa lisärehuja käydessään. Jokaisella hevosella on oma henkilökohtainen ruokinta-astia käytössään ja tallissa on erillinen rehuvarasto omille lisärehuille. Lisärehuruokinta hoituu myös tallin puolesta kerran vuorokaudessa. Kyseinen lisäpalvelu maksaa kertahinnoiteluna 2 €/krt tai päivittäin toteutettuna 40 €/kk

Mahtuvatko kaikki hevoset makuuhalliin? Eristetty makuuhallimme täyttää 14 hevoselle määritellyt tukirakentamisen mitat, eli kyllä mahtuu. Kaikki hevoset eivät välttämättä halua olla siellä yhtäaikaa vaan viettävät mielellään makuuhallissa lyhyitä pätkiä kerrallaan ja vuorotellen keskenään. Lisäksi pihatollamme on myös olkikuivitettu eristämätön sääsuoja hevosille.

Mitä heinää ja paljonko hevoset saavat? Hevoset saavat analysoitua kuivaheinää eikä sen määrää ole rajoitettu

Entä jos hevoseni saa haavan enkä itse pääse paikalle? Perushaavahoito sisältyy pihattopaikan hintaan ja se tehdään tallin puolesta

Kuinka usein hevoset tarkastetaan? Pihattohevoset tarkastetaan päivittäin vähintään kerran. Usein useammankin kerran päivässä.

Onko pihatolla kuraista? Koko pihattoalue on sekä salaojitettu ja pohjat hyvin tehdyt. Kura ei keräänny sinne ja koko alue siivotaan päivittäin läpi vuoden

Millainen kuivitus makuuhallissa on? Makuuhallissa on turvepohjainen olkikuivitus. Makuuhalli siivotaan päivittäin eli ei ole kertakuivitteinen.

Onko pihattoalueenne valaistu? Pihattoalue on hyvin valaistu myös talviaikaan.

Jos hevoseni on talvella hikinen treenin jälkeen, voiko sen laittaa ulos? Suosittelemme hikisen hevosen loimitusta tai käyttämään tallissamme olevaa kuivaavaa solariumia, jolloin hikisen hevosen laittaminen pihattoon ei ole välttämätöntä.

Asuuko pihatolla treenaavia hevosia? Kyllä asuu. Tarjolla on myös säännöllistä ja laadukasta valmennustoimintaa!

Entä jos pääsen liikuttamaan hevostani vain epäsäännöllisesti? Hevonen pitää itsensä hyvässä kunnossa pihatollamme, vaikkei sitä säännöllisesti liikutettaisikaan, sillä ne kävelevät siellä päivittäin vähintäänkin 10 km.

Paljonko maneesin käyttö maksaa lisää? 65 €/kk tai 8,5€/krt