Laserhoito

Matalalaserhoito on täysin vaaratonta ja se soveltuu erityisen hyvin hevosen rasitus- ja urheiluvammojen hoiton, jännevammojen paranemisen sekä luutumisprosessin nopeuttamiseen, lihasrentoutukseen, nivelvaivoihin, haavahoitoon sekä kivun lievitykseen.
Laserilla on sekä normalisoiva että ennaltaehkäisevä vaikutus kehoon. Lasersäteily nopeuttaa mm. epitelikudoksen ja kollagenin muodostumista, lisää verenkiertoa (uusia hiusverisuonia voi muodostua) ja vähentää turvotusta. 
Laserhoito tehoaa nopeasti ja se on täysin kivutonta. Käsittely rentouttaa ja hevonen usein nukahtaa hoidon aikana. Kipu saattaa kuitenkin kasvaa vuorokauden sisällä hoidosta sillä laserhoito käynnistää kehossa paranemiprosessin. Kipu on ohimenevää ja jopa positiivinen merkki hoidon tehosta. 
Yleisimmin hoito suoritetaan n. 3 kertaa maksimissaan viikon välein. Kroonisissa tapauksissa hoitoa jatketaan ylläpitävänä 3-4 viikon välein. Tilanne on kuitenkin aina diagnoosikohtainen 

Käytössäni oleva hoitolaite on Impuls Dioden Laser 120 Whttp://www.o-vet.fi/images/stories/biomedical/part4.pdf

Laserakupunktio

Hoito vastaa täysin perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista hoitoa. Hoito kuitenkin toteutetaan lasersäteellä neulojen sijaan, joten ihon alle ei mennä vaan akupisteet käsitellään laserkynällä. 

Hoito on usein nopeampi kuin neulahoito ja helposti toteutettavissa myöskin talliolosuhteissa.